المصراوية نت
اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم
وكل عام وانتم بخير
يسعدنا ويشرفنا مشاركتك معنا فى منتديات المصراوية نت
فلدينا كل ماهو جديد فان لم تكن مشترك معنا
فسارع بالتسجيل
وشعارنا (معا نلتقى لنرتقى )
الادارة
المصراوية نت
اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم
وكل عام وانتم بخير
يسعدنا ويشرفنا مشاركتك معنا فى منتديات المصراوية نت
فلدينا كل ماهو جديد فان لم تكن مشترك معنا
فسارع بالتسجيل
وشعارنا (معا نلتقى لنرتقى )
الادارة
المصراوية نت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

جميع ما يطرح بالمنتدى لا يعبر عن رأي الاداره وانما يعبر عن رأي صاحبه فقط
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
منتديات المصراوية نت ترحب بكل اعضاء وزوار المنتدى وتتمنى لهم قضاء امتع الاوقات
alMasrawia Net
جميع ما يطرح بالمنتدى لا يعبر عن رأي الاداره وانما يعبر عن رأي صاحبه فقط
سبحان الله وبحمدة سبحان الله العظيم

 

 طريقة عمل البط

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دلوعة المصراوية
مصراوى فعال
مصراوى فعال
دلوعة المصراوية


100%
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 44
نقاط : 100
تاريخ التسجيل : 11/08/2011

طريقة عمل البط Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل البط   طريقة عمل البط I_icon_minitimeالخميس 11 أغسطس 2011, 9:00 pm

طريقه عمل البط

المقادير



البصل المبشور او المقطع خشن ( حسب الرغبه)

ملعقه صغيره كمون لان الكتير منه يجعل البصل ( مر )

فلفل وملح وشويه زيت

مستكه وحبهان وورق لورى

الطريقه:


* نغسل البطه كويس من الداخل والخارج ونغسلها بالملح والدقيق والماء . ( علشان تبقى ريحتها حلوة )

طريقه البط
* نضع ماء على النار يكفى لسلق البطه

* البصل + الكموت + الفلفل + ملعقه صغيره ملح وشويه زيت وندعكهم مع بعض ونحشى البطه بيها وبعدين نبدأ بأستعمال ( ونقفل الفتحه اسفل البطه جيدا)

* نحاول نتبل البطه من الخارج بالخلطه السابق
طريقه البط
* عند غليان الماء نضع البطه على وجهها فى الماء الى ان تنضج

* نضع ورق اللورى فى الماء وشويه ملح صغيرين ولانكتر الملح الا عند نضوج البطه لكى تستمر فى النضج

* نضع الباقه المعطره زى قشره صغيره من قشر الليمون والزعتر الاخضر والقرنفل والقرفه وهذا الاشياء تربط مع بعضها بخيط او توضع فى شاشه لتسهل عمليه انتشالها بعد اداء المهمه( وهذه الباقه فى حاله استخدام الشوربه للشراب فقط اما عندما نستخدمها للملوخيه فلا نضع شىء غير ورق اللورى (وهذا لكى لاتتغير نكهة الملوخيه اللى احنا متعودين على طعمها


* نتأكد من نضج البطه

* ننشل البطه وننشل الباقه المعطره نقسم الشوربه للارز وجزء للشوربه ونبدأ بتشويح الشوربه بالمستكه والجبهان بقليل من الزبده نضه الجبهان والمستكه وبعدين لما تسخن نضع الشوربه وده بيبق رائحته جميله


* ندهن البطه بالليمون والفلفل والملح ونضعها تحت الشوايه

* نضع الشوربه(جزء الارز على النار يغلى ثم نضع عليه الارز والملح جسب الرغبه ونتركه ينضج

* نقوم بغرف الارز ونزينه بالبطه وبجانبهم الملوخيه ونبدأ بالشوربه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هابى
Admin
Admin
هابى


100%
الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 1989
نقاط : 4196
تاريخ التسجيل : 18/07/2011
العمل : اخصائى اجتماعى

طريقة عمل البط Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل البط   طريقة عمل البط I_icon_minitimeالسبت 13 أغسطس 2011, 8:27 pm

شكرا عالموضوع الجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://almasrawia.ahlamontada.com
المهندس
المراقب العام
المراقب العام
المهندس


100%
الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 1928
نقاط : 3871
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمل : مهندس

طريقة عمل البط Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل البط   طريقة عمل البط I_icon_minitimeالإثنين 15 أغسطس 2011, 10:39 am

مع اني مش بااكل البط

بس شكله كده من ايدك هيكوون روعه

بس مش هكله بردوووو

ههههههههههههههههه

تسلم الاياااادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل البط
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة سبرنج رول
» طريقة عمل فطائر
» طريقة عمل السمبوسة صور
» طريقة عمل البوظه
» طريقة عمل الشوفان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصراوية نت :: مطبخ المصراوية-
انتقل الى: